Villapark 110 jaar: een fotoboek!

0

De bouw van Huize de Laak, de woning van Anton Philips, in 1907 wordt gezien als de start van de ontwikkeling van de wijk ‘Villapark’ in Eindhoven. De buurtvereniging Villapark viert van september 2017 t/m september 2018 een jaar lang het 110 jarig bestaan van de wijk.

Een van de jubileumactiviteiten is de presentatie van het fotoboek Kijk op de Wijk – Villapark toen en nu’. Het boek bevat foto’s van alle straten in de wijk en schetst een mooi tijdsbeeld van de monumentale wijk. Het boek wordt in beperkte oplage gedrukt en is een waar collectors item. (Oud) bewoners van de wijk zijn als eerste in de gelegenheid het boek aan te schaffen op het slot-evenement aan de Parklaan op 23 september.

Voorintekenen voor het boek is mogelijk door een mail te sturen aan bestuur@villapark.ws

Help ons het fotoboek te vullen!
Er is helaas nog niet van iedere straat een mooie geschikte oude foto.
Wij zijn op zoek naar (oud) bewoners van het Villapark die in familiealbums of oude schoenendozen foto’s hebben die we in mogen inscannen en gebruiken.
In het bijgevoegde pdf-bestand ziet u voorbeelden van geschikte foto’s en de voorwaarden waaraan de foto’s moeten voldoen.voorbeeld fotoboek Villapark 110-k

Wij hebben contacten met historische foto websites over Eindhoven maar ook aanvullende digitale beelden en verhalen zijn zeer welkom. Naast het fotoboek wordt ook gewerkt aan aparte pagina’s op onze webplek, en daar kunnen we veel meer kwijt dan in het boek.
Foto’s van hedendaagse situatie in de diverse straten wordt verzorgd door Sylvia Huisman Fotografie.

Kun je helpen? Neem ZSM contact op!
Eindredactie: Marjon Vreeswijk
e-mail Marjon@Vreeswijk.com Telefoon 06 – 144 66 040

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here